آرد چاودار اگر آرد چاودار یا آرد سبوس دار دارید، می توانید خمیر مایه خانگی را در 7 روز درست کنید.1- روز اول شیشه را وزن کرده سپس 100 گرم آرد چاودار و 150 گرم آب گرم را مخلوط کرده و داخل شیشه بریزید. 2-4: 70 گرم از مایع را در شیشه نگه دارید و بقیه را دور بریزید برای تغذیه مخمر 50 گرم آرد چاودار، 50 گرم آرد همه منظوره و 150 گرم آب گرم را به شیشه اضافه کنید و هم بزنید. 5- روز پنجم باید مقدار آب را کم کنید و برای تغذیه مخمر از 50 گرم آرد چاودار، 50 گرم آرد مامولی و 100 گرم آب گرم استفاده کنید. 6- فقط 50 گرم مایه را در شیشه نگه دارید و سپس مانند روز قبل مایه را تغذیه کنید. 7- فقط 25 گرم مایه خمیر را در شیشه بریزید و مانند روز قبل به خمیر بدهید. پس از هر بار تغذیه، فعالیت مخمر افزایش می یابد و حباب می زند و حجم آن افزایش می یابد. نکته برای تهیه خمیر مایه خانگی نکاتی برای تهیه خمیر مایه خانگی مطمئن شوید که از مقدار دقیق آرد و آب برای تغذیه خمیر مایه استفاده می کنید. با آرد سبوس دار.اگر در خمیر مایه لکه های قرمز یا کپک دیدید، مواد را دور بریزید.اگر آب در توده انباشته شد، آب را جمع کنید و دور بریزید و سپس آن را تغذیه کنید. جمع شدن آب روی مخمر نشان دهنده زیاد بودن آب است، هرگز در شیشه را خوب نبندید تا گاز اضافی داخل ظرف خارج شود. خمیر مایه برای کار کردن به مقداری جریان هوا نیاز دارد. برای تهیه مخمر بهتر است از آب تصفیه شده یا آب جوشیده استفاده شود، هر چه آرد کیفیت بالاتری داشته باشد، مایه سریعتر عمل کرده و کیفیت نان بالاتر می رود. برای تهیه مخمر بهتر است از آرد پخت غلات کامل یا آرد پخت معمولی استفاده کنید. اگر بعد از چند روز تغییری در مخمر مشاهده نکردید و شروع به گلوله شدن نکرد، مایه را به جای گرمتری منتقل کنید. .